BUSHCRAFTWEEK

Datum:
Zondag 18/8/2019 (16u) tem zaterdag 24/8/2019 (tussen 10u30 en 12u)

Locatie:
Rue Pont Collin 1, Willerzie

We verblijven een hele week op een weinig gekende, maar zeer uitzonderlijke plaats in België, op (letterlijk) enkele stappen van de Franse grens. Het gebouw waar we douchen, eten en ontspannen is een oude grenspost die het afgelopen jaar grondig gerenoveerd werd en nu een gezellig vakantiehuis vormt. De omgeving is één groot natuurgebied dat we een hele week ter beschikking hebben. Wilde dieren als herten, everzwijnen en bevers zijn hier geen uitzondering. Om de rit van en naar het verblijf aangenaam te maken raden we jou en je ouders aan om onderweg even halt te houden in Dinant of Rochefort (voor de trapist). Op zaterdag voorzien we nog een gezamenlijke wandeling met de mama’s en papa’s, die dat willen, in één van de natuurgebieden in de buurt. Zoek via Facebook alvast even naar “Willerzie Vakantiehuis” voor een indruk van het verblijf.


Wat:
We hebben speciaal voor deze locatie gekozen, omdat de hele week draait rond Bushcraft en leven in en met de natuur als bondgenoot. We slapen een hele week in tenten of onze eigen trekkershutten. Eten, douchen en ontspannen kan in en aan het gebouw. Dit is onze uitvalsbasis en kan gebruikt worden om te overnachten bij slecht weer. De vijver die bij het gebouw hoort, zal gebruikt worden om te vissen en ons eigen vlot te water te laten. Daarnaast trekken we er ook op uit tijdens een riviertocht in de hoop een bever te spotten. Onze WoodLeaders hebben een opleiding gekregen rond Bushcraft om jullie met raad en daad bij te staan. Het Bushcraften wordt afgewisseld met actieve spelen die getest en goedgekeurd zijn door een strenge jury..


Programma:
Tweedaagse, paintball spelen met pijl en boog, zelf eten maken met wat we vinden in de natuur, slapen onder de blote sterrenhemel, openluchtfilm, je eigen vlot sjorren, bekentocht, dauwtocht, vissen,...Je leeft een hele week samen met je team in de natuur. We slapen in tenten en kruipen af en toe vuil in bed. Onze WoodCooks zijn er niet bij deze keer dus help je mee met het eten.

Leeftijd:
13-16 jaar

Prijs:
330 euro (hierin zitten de kosten voor alle spannende activiteiten zoals bevertocht, vissen, vlotvaren, archerytag, maaltijden, overnachting, begeleiding,…)(10 euro korting voor broer of zus).

Inbegrepen in de prijs: dagelijks ontbijt, lunch, vieruurtje en avondeten met drank.


UiTPAS
Sinds dit jaar kan je ook je UiTPASnummer achterlaten op het inschrijvingsformulier. Zo kunnen we jullie meteen de punten toekennen waar je recht op hebt bij deelname aan een kamp.

Comments are closed.