fbpx

Avonturenkampen voor jong en oud

Avontuurlijke kampen voor kinderen die graag buiten spelen!

Bij WoodKid staat avontuurlijk buitenspelen centraal. Wij halen de kinderen naar buiten, weg van de schermen. Zo komen ze spelenderwijs (opnieuw)  in contact met de natuur en alle leuke dingen die je buiten kan doen. Tijdens de activiteiten op kamp leren onze WoodKids nieuwe dingen die ze kunnen gebruiken tijdens hun volgende avontuur. Zo kunnen ze na een kamp veilig werken met een zakmes en helpen ze de open haard aansteken zonder lucifers (papa zal jaloers zijn).

We gaan back to basics met enkele survivalskills en laten de kinderen op eigen tempo nieuwe dingen ontdekken. Zo leren ze zelf risico inschatten of grenzen verleggen tijdens het boomklimmen. Bij WoodKid hechten we veel waarde aan sterk teamwerk tussen WoodKids, WoodLeaders en WoodCooks. Daardoor ontstaan telkens de zotste creaties van kampen om in te slapen. Na een week bij WoodKid op kamp zijn vuile kleren en groene knieën verplicht (anders mag je niet naar huis). Nadien kan je een warm badje induiken ;-).

We hebben ons aanbod aan kampen uitgebreid met een reeks bijzondere themakampen voor 13-15 jarigen. Onze WoodJuniors kunnen kiezen uit een aantal uitdagende kampen die altijd een link houden met avontuur en natuur. WoodKids, die te oud zijn voor onze avonturenkampen, en hun stoere vrienden of vriendinnen zijn dus meer dan welkom om mee op avontuur te gaan.

WoodKids kampen in het kort:

  • Avontuurlijk buitenspelen met zin voor risico! #risicovolspel
  • “Kleine” hechte groepen waar iedereen elkaar kent en begroet met de WoodKidHandshake.
  • 6-12 jaar in één grote groep: jong leert van oud en oud zorgt voor jong.
  • Bijzondere themakampen die weg gaan van de geijkte paden voor 13-15 jarigen (WoodJuniors)
  • Spelend en op eigen tempo nieuwe dingen leren voor een volgend avontuur: #spelendleren
  • Ravotten, vuile kleren en groene knieën zijn verplicht.
  • Ervaren WoodLeaders met een hoek af.

Wist je dat?!

Onze kampen een tevredenheidsscore krijgen van 92%? Dat is niet slecht, maar we proberen elke keer beter te doen. Heb je tips en advies voor ons. Laat jouw mening hier achter.

Lees meer

Onze kampen

Een overzicht van alle kampen & activiteiten die wij organiseren.

Meest gestelde vragen

Al je vragen, onmiddellijk beantwoord! Toch nog een dringende vraag? Stuur een mailtje naar sven@woodkid.be en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Quanta kost een kamp?

Je vindt de prijs voor een kamp telkens bij het kamp zelf. De prijzen die vermeld staan, zijn all-in. Dat wil zeggen dat drank, eten en alle leuke activiteiten tijdens het kamp zijn inbegrepen. Het enige waar je ter plaatse eventueel voor bijbetaalt, is voor onze leuke t-shirt (20 euro) of onze megatoffe buff (15 euro). Dit kan je ter plaatse nog beslissen. Indien je bij de inschrijving hebt aangegeven dat je een t-shirt of sokken wil dan betaal je die ook meteen op dat moment. Extra zakgeld voor iets anders is dus niet nodig. Verplaatsingen van en naar het kamp zijn ten laste van de ouders. Een uitzondering is het kamp in Willerzie. Daar zorgen wij voor de terugrit naar Leuven. Betalen kan op ons rekeningnummer: BE42 0688 9973 5954

Betalen in schijven (of stukjes). Kan da?

Daar doen we niet moeilijk over. Laat het ons wel op voorhand weten. Betaal je het kamp liever in stukjes? Neem dan contact op met Sven of Wout via info@woodkid.be. We helpen graag met een oplossing op maat. We ondersteunen ook het kansentarief van Uitpas.

Kortingen en voordelen

Wij houden van een familiale sfeer. Daarom krijgen broer of zus die meegaan op hetzelfde kamp of in dezelfde periode 10 euro korting. Via WoodKid krijg je minstens 15% korting bij aankopen in de Vaude Store in Leuven of Gent. Bij de praktische info van het kamp, kom je te weten wat je moet doen om van deze korting te genieten. Na afloop van het kamp ontvang je een fiscaal attest waarmee je een deel van het inschrijvingsgeld kan aftrekken van je personenbelasting.

Hoe inschrijven?

Nadat je een keuze gemaakt hebt uit al die leuke kampen, ga je naar de pagina van jouw keuzekamp. Daar klik je op de inschrijvingslink. Vervolgens vul je alle gegevens in die we nodig hebben. Eens dit gebeurd is, betaal je meteen via de QR-code of ontvang je een automatische bevestigingsmail met de betalingsinstructies. Hou zeker ook je spam in de gaten. Indien je toch nog vragen hebt of er iets onduidelijk is, kan je contact opnemen met Sven via sven@woodkid.be. Zodra je betaling uitgevoerd is, mag je er zeker van zijn dat je aanwezig kan zijn op het kamp. Je krijgt een vriendelijke reminder indien de betaling niet tijdig in orde is en je dus jouw plaats zou kunnen verliezen. Hou er rekening mee dat de algemene voorwaarden van toepassing zijn voor onze kampen vanaf het moment dat je inschrijft.

Wat neem je mee in je rugzak?

De praktische info voor elk kamp ontvang je ten laatste een week (we proberen twee weken) voor aanvang van het kamp. Hou ook hier je spambox in de gaten om onze mailtjes zeker niet te missen. Indien je iets niet meteen hebt (bijvoorbeeld een slaapmatje,...), neem dan contact op met sven@woodkid.be. Wij kijken wat we kunnen voorzien voor jou.

Onze WoodLeaders

In de praktische info die je voor het kamp ontvangt, vind je de contactgegevens terug van de verantwoordelijke WoodLeader ter plaatse. Je kan hem of haar bereiken een dag voor aanvang van het kamp en tijdens het kamp in dringende gevallen. Heb je vooraf vragen, neem dan contact op met de verantwoordelijke WoodExpert. Dit nummer zal je ook terugvinden in de praktische info.

De postduif

Briefjes en geschreven fanmail zijn altijd welkom op onze kampen. Je vindt bij elk kamp het juiste adres om jouw kleine held een leuk briefje te sturen.

Algemene voorwaarden en annulaties

De algemene voorwaarden kan je terugvinden op onze website. Inschrijven voor een kamp betekent dat je deze voorwaarden hebt gelezen. Daarom vragen we je het vinkje aan te duiden bij de inschrijving. De annulatievoorwaarden zijn onderdeel van de algemene voorwaarden.

Foto’s en privacy

We vragen uitdrukkelijk om aan te geven of we foto’s of beeldmateriaal mogen gebruiken van jouw kleine held(in). Dit geef je aan via het vinkje bij de inschrijvingen. Indien er toch een foto of beeld zou verschijnen dat je liever niet hebt, neem dan contact op via info@woodkid.be. Wij doen zo snel mogelijk het nodige. Wij doen er alles aan om in regel te zijn met de recente GDPR- verplichtingen.

Vroeger naar huis

Dit lijkt ons bijna onmogelijk op onze kampen, maar ziekte kan natuurlijk altijd roet in het eten gooien en daar houden we dan ook rekening mee. In alle andere gevallen verwachten we dat je gedurende het hele kamp aanwezig bent (tenzij dit vooraf anders is afgesproken omdat je bijvoorbeeld iets later toekomt). Dat is het leukste voor iedereen en voor de goede sfeer waar we veel belang aan hechten.