fbpx

Woodjunior bushcraftweek

Datum

31 Jul 2022 17:00 - 05 Aug 2022 18:00

Rond 18u komen we aan in Leuven

Wat

We hebben speciaal voor deze locatie gekozen, omdat de hele week draait rond Bushcraft en leven in en met de natuur als bondgenoot. We slapen een hele week in tenten of onze eigen trekkershutten. Eten, douchen en ontspannen kan in en aan het gebouw. Dit is onze uitvalsbasis en kan gebruikt worden om te overnachten bij slecht weer. De vijver die bij het gebouw hoort, zal gebruikt worden om te vissen en ons eigen vlot te water te laten. Daarnaast trekken we er ook op uit voor een riviertocht in de hoop een bever te spotten. Tijdens de tweedaagse houden we onze ogen open voor dierensporen. Onze WoodLeaders hebben een opleiding gekregen rond Bushcraft om jullie met raad en daad bij te staan.

Programma:
Tweedaagse, leren werken met zakmessen, je eigen lepel en bord maken uit hout, vuur leren maken met materiaal uit de natuur, zelf eten maken met wat we vinden in de natuur, slapen onder de blote sterrenhemel, openluchtfilm, je eigen vlot sjorren, bekentocht, dauwtocht, vissen,...Je leeft een hele week samen met je team in de natuur. We slapen in tenten en kruipen af en toe vuil in bed. Onze WoodCooks zijn er niet bij deze keer dus help je mee met het eten.

Vervoer:
Het vervoer naar de kampplaats op zondag wordt door de ouders voorzien. Inbegrepen in de prijs is het vervoer terug naar Leuven op vrijdag 5/8/2022.

Leeftijd

2009 - 2007

Dit kamp is op dezelfde locatie en in dezelfde periode als de Bushcraftweek voor de WoodKids (8-12j). Indien de leeftijden het toelaten en de groepen zijn niet groot genoeg om apart te functioneren, nemen we de twee kampen samen zodat dit ten goede komt van de activiteiten. Bij de eerste editie was dit een fantastisch team.

Locatie

Rue Pont Collin 1, Willerzie

We verblijven een hele week op een weinig gekende, maar zeer uitzonderlijke plaats in België, op (letterlijk) enkele stappen van de Franse grens. Het gebouw waar we douchen, eten en ontspannen is een oude grenspost die het afgelopen jaar grondig gerenoveerd werd en nu een gezellig vakantiehuis vormt. De omgeving is één groot natuurgebied dat we een hele week ter beschikking hebben. Wilde dieren als herten, everzwijnen en bevers zijn hier geen uitzondering. Om de rit van en naar het verblijf aangenaam te maken raden we jou en je ouders aan om onderweg even halt te houden in Dinant of Rochefort (voor de trappist). Op vrijdag voorzien wij het vervoer terug naar Leuven. Zoek via Facebook alvast even naar “Willerzie Vakantiehuis” voor een indruk van het verblijf.

Prijs

350 euro (10 euro korting voor broer of zus

Hierin zitten de kosten voor het vervoer op vrijdag en alle spannende activiteiten zoals bevertocht, vissen, vlotvaren, archerytag, maaltijden, overnachting, begeleiding,…

UiTPAS

Sinds dit jaar kan je ook je UiTPASnummer achterlaten op het inschrijvingsformulier. Zo kunnen we jullie meteen de punten toekennen waar je recht op hebt bij deelname aan een kamp.

Inschrijven