fbpx

Gezinsweekend on the water – Family expedition De Dijle

Datum

27 Aug 2022 09:30 - 28 Aug 2022 17:00

Wat

Tijdens de tweedaagse varen we van Korbeek-Dijle tot Werchter met tussenstops in Heverlee, Wilsele en Rotselaar. We starten de tocht de eerste dag rond 10u en eindigen de laatste dag rond 15u. Onder begeleiding van een ervaren kano-instructeur van The Shelter start de tocht met een korte oefensessie om de kano te leren kennen waarna we aan de afdaling van de Dijle beginnen die ons meevoert langsheen weilanden, bossen en doorheen de stad Leuven. Overnachten en koken doen we in een nabijgelegen jeugdlokalen in de omgeving van Wilsele na afloop van de eerste vaardag. Met de begeleiders van Woodkid, die ons introduceren in het survival-koken, eindigt de eerste dag met een exclusief avondprogramma! Zondagochtend zetten we de tocht verder naar Werchter waar de aankomst en tevens het einde van het weekend voorzien is rond 15u.

De trektocht is toegankelijk voor avontuurlijke gezinnen vanaf 8 jaar. Je hoeft geen basiskennis te hebben van het kanovaren maar alle leden van je gezin moeten kunnen zwemmen. We vragen voor een goede begeleiding minstens één volwassene per twee kinderen. Om de kwaliteit van de trektocht te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 20 personen.

Locatie

Op het water...

We vertrekken aan de thuisbasis van The Shelter in Korbeek-Dijle en varen vervolgens in de opkomende zon richting Leuven. Voor we de Leuvense binnenstad doorvaren houden we even halt voor een stevige lunch. Daarna kan je Leuven ontdekken vanuit je boot. Zo krijg je een heel ander beeld van de binnenstad. Na een stevige dag roeien leggen we onze boten aan de kade en genieten van een zelfgemaakte maaltijd en veel gezelligheid aan het kampvuur. De volgende dag varen we richting eindpunt.

Prijs

Gezin met 2 deelnemers: 315 euro
Gezin met 3 deelnemers: 365 euro
Gezin met 4 deelnemers: 615 euro
Gezin met 5 deelnemers: 665 euro
Gezin met 6 deelnemers: 715 euro

Inbegrepen in de prijs:
- Begeleiding van ervaren outdoor- en survivalbegeleiders
- Gebruik van het vaarmateriaal (kano + zwemvest + peddel + waterdichte ton)
- Verblijf in jeugdlokalen (gebouw)
- Maaltijden: 1x ontbijt (zo), 2x lunch (za & zo), 1x vieruurtje (za) en 1x diner op houtvuur (za)
- Transport van de bagage
- Uniek avondprogramma van Woodkid

Niet inbegrepen:
- Vervoer naar de startlocatie en van de eindlocatie (meer info tijdens infosessie!)
- Overnachtingsmateriaal (excl. tent)
- Extra snacks en dranken

Inschrijven