fbpx

Gezinsweekend on the water – Family expedition Demer editie

Datum

21 May 2022 09:30 - 22 May 2022 17:00

Wat

Tijdens de tweedaagse varen we van Diest tot Werchter met tussenstops in Zichem, Aarschot en Betekom. We starten de tocht de eerste dag rond 10u en eindigen de laatste dag rond 15u. Onder begeleiding van een ervaren kano-instructeur van The Shelter start de tocht met een korte oefensessie om de kano te leren kennen waarna we aan de afdaling van de Demer beginnen die ons meevoert langsheen weilanden en dorpjes. Overnachten en koken doen we op een nabijgelegen kampeerterrein in Aarschot na afloop van de eerste vaardag. Met de begeleiders van Woodkid, die ons introduceren in het survival-koken, eindigt de eerste dag met een exclusief avondprogramma! Zondagochtend zetten we de tocht verder naar Werchter waar de aankomst en tevens het einde van het weekend voorzien is rond 15u.

De trektocht is toegankelijk voor avontuurlijke gezinnen vanaf 8 jaar. Je hoeft geen basiskennis te hebben van het kanovaren maar alle leden van je gezin moeten kunnen zwemmen. We vragen voor een goede begeleiding minstens één volwassene per twee kinderen. Om de kwaliteit van de trektocht te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 20 personen.

Locatie

Op het water. Regio Diest, Aarschot,...

We verplaatsen ons een heel weekend lang met onze boot op de Demer. Deze rivier is recent weer helemaal opgeknapt en is voor velen nog een stuk onbekend terrein. Starten doen we in Diest nabij het station. Daarna varen we richting Aarschot waar de slaapplaats zal zijn. ‘s Anderendaags kruipen we opnieuw de boot in om het tweede deel van onze route af te werken en uiteindelijk aan te meren in Werchter.

Prijs

Gezin met 2 deelnemers: 315 euro
Gezin met 3 deelnemers: 370 euro
Gezin met 4 deelnemers: 630 euro
Gezin met 5 deelnemers: 685 euro
Gezin met 6 deelnemers: 740 euro

Inbegrepen in de prijs
- Begeleiding van ervaren outdoor- en survivalbegeleiders
- Gebruik van het vaarmateriaal (kano + zwemvest + peddel + waterdichte ton)
- Demer: verblijf op een camping (tenten inbegrepen)
- Maaltijden: 1x ontbijt (zo), 2x lunch (za & zo), 1x vieruurtje (za) en 1x diner op houtvuur (za)
- Transport van de bagage
- Uniek avondprogramma van Woodkid

Niet inbegrepen:
- Vervoer naar de startlocatie en van de eindlocatie (meer info tijdens infosessie!)
- Overnachtingsmateriaal (excl. tent)
- Extra snacks en dranken

Inschrijven